Wat is Paint Protection Film? (PPF)

PPF is de afkorting voor Paint Protection Film. Deze dunne, volledig transparante folie biedt een ongelofelijke bescherming. De folie kan bij normale omstandigheden steenslag, vogelpoep, oppervlakkige krasjes en insecten van de lak afhouden. De lak van de auto wordt dus ook beschermd tegen andere invloeden van buitenaf dan alleen steenslag. De waterafstotende werking geeft de auto bovendien een mooie, luxe uitstraling. Vraagt u zich af of de PPF folie dan wel mooi blijft? Of dat deze binnen de kortste keren vernieuwd moet worden? Lees verder.

Wat doet Paint Protection Film?

In principe zal iedere auto waarmee regelmatig gereden wordt te maken krijgen met lichte schade van buitenaf. Paint Protection Film beschermt tegen onder andere steenslag, vogelpoep en andere lichte schades. Nu is het zo dat niet ieder krasje dat de auto krijgt ook direct zichtbare schade geeft. Maar misschien heeft u wel eens een motorkap gezien waar van die kleine roestpuntjes in de verf zichtbaar worden. Vroeg of laat kunnen op uw auto steenslag en krassen tot schades leiden. Zonde, want er is niet veel nodig om een auto tegen steenslag te beschermen. Lees waarom Paint Protection Film uw auto de juiste bescherming geeft.

Neem direct contact op: 06 25 18 70 84
Paint Protection Film 1

Hoe lang gaat Paint Protection Film (PPF) mee?

U wilt een mooie auto ook mooi houden. Daarom beschermt u de lak tegen de vele invloeden van buitenaf. Maar u wilt niet alleen een mooie auto voor wanneer u deze weer gaat verkopen. Ook nu wilt u genieten van die prachtige, altijd fris en nieuw ogende auto! Het mooie van PPF folie is dat deze zelfherstellend is. Hoe werkt dat? Bij warmte zoals door zonlicht zal de folie zichzelf tot op zekere hoogte herstellen. Eventuele lichte krassen die ontstaan zijn in de folie, kunnen zo onopvallend worden. Kortom, bij normaal gebruik heeft u jaren plezier van Paint Protection Film.

Moet de hele auto Paint Protection Film krijgen?

Moet de hele auto voorzien worden van Paint Protection Film? In ieder geval is de voorzijde nodig. Hier komen immers de opvliegende steentjes terecht. Aan te raden kan zijn om de spiegels en dorpels ook mee te nemen. Wie wel eens een tweedehands auto gekocht heeft, zal herkennen dat vaak op de dorpels lelijke krassen zitten van in- en uitstappen. Voor een volledige bescherming kan wel de hele auto van PPF folie voorzien worden. Dit is ideaal voor auto’s die ook nog wel eens voor langere tijd buiten staan zonder dat u als eigenaar erbij bent. Vogelpoep kan ongelofelijk vervelende vlekken in de lak achterlaten wanneer het intrekt. Komt u bijvoorbeeld wel eens een maand niet bij uw auto? Misschien omdat u op vakantie bent voor lange tijd? Dan kan volledige PPF wrapping lelijke lakschade voorkomen.

Neem direct contact op: 06 25 18 70 84
Paint Protection Film