Ceramic Coating

Zorgt voor een uniek zijdezacht, spiegeleffect van het behandelde oppervlak. De lak van de auto wordt zo egaal dat vuil zich moeilijker hecht.

  • Langdurige bescherming
  • Diepe glans
  • Water afstotend
  • Kras bestendiger

Wat is CERAMIC COATING?

Om te begrijpen wat ceramic coating inhoud, is het goed om eerst de meest voorkomende lakbeschermingsproducten te uit te leggen. Er zijn diverse soorten waxen. Waxen zijn biologisch en het meest betaalbaar, van een ouderwetse pasta tot een snelle en gemakkelijke spray. Al tientallen jaren staat het waxen van een auto synoniem voor glanzend en er nieuw uit laten zien. Helaas is een wax niet erg duurzaam, dus moet hij meerdere keren per jaar worden aangebracht. Sommige bedrijven beweren iets anders. Milieuverontreinigende stoffen en zelfs agressieve zepen kunnen gemakkelijk door die dunne wasbarrière breken. Sealants daarentegen is een synthetisch wax en gaat enkele maanden mee. De wax is gemakkelijk aan te brengen, maar geeft vaak niet dezelfde diepe glans als kwaliteitswax. Beide worden overtroffen door keramische coatings. Dit vloeibare polymeer, op silicabasis, wordt met de hand aangebracht en uitgehard. Op deze manier ontstaat een beschermende laag, die bij goed onderhoud, jarenlang meegaat.

Voordelen van CERAMIC COATING

Deze langdurige bescherming is de belangrijkste reden waarom autobezitters Ceramic coatings verkiezen boven andere opties. De Ceramic coating is in wezen een harde schaal en voorkomt dat watervlekken, straatvuil, vogelpoep en andere stoffen in contact komen met de lak en deze beschadigen. Na een snelle spoeling glijden ze eraf. Dat brengt ons bij een interessant woord: hydrofobiciteit. Gewoonlijk heeft alles wat met een ‘fobie’ te maken heeft een negatieve connotatie, maar in dit geval is het positief. De ceramic coating vormt een hydrofobische laag die water afstoot, waardoor minerale afzettingen en vuil het geverfde oppervlak minder snel beschadigen.